Lofoten

juli 2, 2016
Det är ganska fascinerande hur mycket man faktiskt kan hinna med av två lediga dagar. Från Abisko, var vi har vår bas just nu, så har vi 3,5 timme till ett av världens mest omtalade ställen för tradklättning. Efter jobbet, packade vi med vårt Fort knox, andra hemmet, ja ni vet vad vi menar, och styrde skodan mot just Lofoten. Väl där hann vi med en kvällsklättring i midnattssolen innan vi kröp ner i sovsäckarna och hade därefter ytterligare två dagar fulla av klättringsmöjligheter att se fram emot…

Just att det under de närmsta veckorna går att klättra under dygnets alla timmar gör Lofoten till ett unikt klätterparadis för de som vill ut på långa turer och inte vill riskera att mörkret ska komma och hindra en från att fortsätta, eller bara för dem som vill uppleva känslan av att kunna vara uppe på en vägg mitt i den lugna och tysta natten. 

Vädret var dessvärre rätt ostabilt, med regn som kom och gick i väldigt snabba omväxlingar. Vi hann med gott om klättring i luckorna med sol ändå, men blev lite hindrade från att göra längre multipitcher. Men trots att det ofta är ostabilt väder i Lofoten, så är man väldigt förlåtande när solglimtarna dyker upp och visar upp lofi i all sin prakt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 − 10 =